Demokratidagen 25 maj

Den 25 maj är det Demokratidagen – ett tillfälle för alla väljare att möta sina politiker och diskutera framtidens Europa inför det kommande EU-valet.

Detta är en dag dedikerad till dialog, delaktighet och demokratisk samverkan. Kom och ställ dina frågor och lyssna på hur EU-kandidaterna planerar att representera oss i Bryssel.

Varför delta på Demokratidagen?

Demokratidagen är mer än bara ett tillfälle att lyssna på politiska tal – det är en chans att prata med de personer som vill representera dig i EU. Här kan du ställa de frågor som är viktiga för dig och skapa en bättre förståelse för vad varje parti står för. Det är en dag som främjar öppenhet och delaktighet, så missa inte denna möjlighet att träffa de personer som vill representera dig och din röst i EU.

Program

11.00 - Miljöpartiet
Emma Nohrén, riksdagsledamot och EU-kandidat

11.30 - Centerpartiet
Svante Linusson, EU-kandidat

12.00 - Sverigedemokraterna
Rashid Farivar, riksdagsledamot och EU-kandidat

12.30 - Moderaterna
Elvira Löwenadler, EU-kandidat

13.00 - Liberalerna
Filip Zackrissons

13.30 – Socialdemokraterna
Tobias Baudin, partisekreterare

14.00 - Kristdemokraterna
Elisabeth Lann, kommunalråd i Göteborg och EU-kandidat

14.30 - Vänsterpartiet
Jonas Sjöstedt, tidigare partiledare och EU-kandidat

Förutom talarna kommer det att finnas information om EU-valet. Från varje parti finns personer som är tillgängliga för att diskutera politik, svara på frågor och dela information om sina respektive program.

Demokratidagen är ett initiativ från de lokala partier i Kungälvs kommunfullmäktige som också har program och kandidater till EU-parlamentet. Syftet är att öka valdeltagandet.

Välkommen!

Information

  • Plats: Marknadsplatsen utanför Kongahälla center
  • Datum 25 maj