Att växa med utmaningarna: En resa genom livet med barn med NPF

Välkommen på ett föredrag om NPF och föräldrarollen!

En inspirerande föreläsning som tar dig med på en personlig resa genom utmaningar och framgångar som mamma till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Om att hitta styrka i svårigheter och lära sig att älska «livet med extra allt».


Sara Melin tar oss med på en emotionell resa genom hennes liv som mamma till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Sara är känd från TV och en flitig föreläsare genom hela Sverige. Hon berättar om kärleken, sorgen, skrattet, och lärdomarna som följde med att uppfostra barn med olika diagnoser som ADHD, ADD, autism, dyslexi och ångest.


Hon beskriver sina dagliga utmaningar, från att få barnen till skolan på morgonen till att hantera oplanerade händelser, med en ärlighet och humor som ger hennes berättelse en djup mänsklighet. Sara delar också de roliga och galna ögonblicken som kommer med att vara mamma till barn med NPF, som när hennes son hissade upp sig i flaggstången och klättrade på taket med flytväst som räddningsväst.


Men det är i hennes berättelse om att acceptera och förstå sina barns diagnoser där hennes föreläsning verkligen skiner. Sara Melin berättar om sin egen kamp med sina fördomar mot ADHD och hur hon till slut lärde sig att se diagnoserna som en del av barnens unika styrkor och förmågor. Hon berättar om sin yngste sons insikt: "ADHD är grymt ibland. Jag är ju extra snabb, extra rolig, extra snäll och ja... kanske inte så bra, men också extra arg".
En föreläsning som innehåller skratt, sorg, frustration, glädje och hopp!

Föredraget

Länk till föredraget kommer att finnas på webben (se QR-kod) och via arrangemanget på Facebook.

Information

  • Plats: Digitalt via Zoom
  • Datum 24 april
  • Medverkande: Studieförbundet Vuxenskolam, Tjörns kommun, Stenungsunds kommun, Kungälvs kommun, Ale kommun och Öckerö kommun