Familjebehandlare

Beskrivning

Vi söker en medarbetare som ska kunna arbeta i helheten. Vi söker en medarbetare med fokus på familjebehandling.

Helg och kvällstjänstgöring kan ingå i arbetet.

Utförarenheten bildades våren 2008. Uppdraget för enheten är att utveckla hemmaplanslösningar för Barn- och ungdom och föräldrar som är i behov av särskilt stöd. Målet är att:

• Tidigt kunna möta ungdomar i riskzonen
• Minska köpt öppenvård
• Korta ner institutionsboende
• Ge mera stöd på hemmaplan med tidiga, förebyggande och främjande insatser
• Effektivare behandlingsmetoder

Vi erbjuder utmanande arbetsuppgifter i en arbetsgrupp som har arbetat länge tillsammans och är trygg och väl inarbetad med varandra. Här får du möjlighet att göra skillnad och dela dina kunskaper med andras när du arbetar både självständigt men också i team. Du kan också vara med och arbeta i våra gruppverksamheter kring olika målgrupper.

Du kommer att vara delaktig i det stora inspirerande utvecklingsarbetet vi nu befinner oss mitt i som omfattar alla enheter som har barn, unga och föräldrar som målgrupp där vi ska utveckla tidiga, förebyggande och främjande insatser tillsammans för att minska behovet av utredningar och köpt öppen vård.

Arbetet genomförs i nära samverkan mellan IFO, skolan samt Trygga Ungdomsmiljöer (TUM). En viktig del i arbetet är att kunna möta varje individ med optimala former för stöd och behandling. Syftet är att stärka barnet, föräldrar och omgivning för att skapa förutsättningar för trygghet och utveckling i eller nära hemmiljön.

Arbetsuppgifter

Utförarenheten arbetar på uppdrag av Barn- och familjeenheten (BOF), Gemensam mottagning (GM), skolan och föräldrar/barn/ungdomar som söker direkt själva (service). Enheten fungerar som en kraftfull resurs för barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Vi arbetar både med serviceinsatser och biståndsbedömda insatser samt även med ungdomstjänst och LUL. Tillsammans med BOF (barn och familjeenheten) och GM (gemensam mottagning) kartlägger vi brukarbehov och skapar gemensamma insatser på hemmaplan. Vi arbetar även med insatser i förebyggande syfte och med tidiga och främjande insatser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara intensiv och strategisk behandling med barn och ungdomar, deras familjer och nätverk för att förhindra placeringar samt förkorta vårdtiden för redan placerade ungdomar. Utförarenheten ska präglas av en mångfald i behandlingsutbudet och flexibilitet, utifrån de behov som brukarna har. Vi arbetar utifrån systemteoretisk värdegrund. Insatser kan ske på många olika sätt; arbeta med barnets/ungdomens nätverk, arbeta med stödsamtal, arbeta med familjesystemet, ofta i team tillsammans med kollegor, delta i, och leda olika strukturerade behandlingsprogram, fungera som kontaktperson etc. Att utveckla evidensbaserade metoder och följa forskning ingår också i enhetens uppdrag. En naturlig del i arbetet är nära samverkan med skolan och Trygga ungdomsmiljöer. Detta innebär också att vi kommer att strategiskt arbeta för barn i yngre åldrar i förebyggande och främjande syfte i samverkan med familjecentral, BVC, MVC och familjehuset klippan.
Vi arbetar även i nära samverkan med ideella organisationer och det arbetet är under utveckling.

Kvalifikationer

Avklarad examen såsom socialpedagog, beteendevetare, socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig är ett krav.

Påbyggnadsutbildningar såsom Steg 1, Signs of safety, Återfallsprevention, HAP, CPU, utbildning i stödgruppsverksamhet för barn/ungdom och föräldrar, COSP, trappan samtal, och FFT är meriterande.

Att du har tidigare erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, med utförardelar och har kunskap om socialtjänstlagen samt goda färdigheter inom dokumentation är en förutsättning. 

Arbetet ställer stora krav på egenansvar och självständighet inom uppdraget. Lyhördhet inför beställarna och uppdraget samt en god förmåga att anpassa insatserna till barnets och familjernas behov är en förutsättning för arbetet.

Du kommer att arbeta i en enhet med ett tydligt uppdrag att ge mer stöd på hemmaplan. Arbetet kommer att ställa stora krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och nytänkande. Du ska vara intresserad av att medverka i den fortsatta utvecklingsprocessen inom enheten och med andra aktörer.

Att du har arbetat tidigare med utvecklingsarbete inom utförardelar kopplat till målgruppen barn och unga och föräldrar och där du har stor erfarenhet av sådant arbete är mycket meriterande.
Du kommer att samarbeta mycket med olika verksamheter så förmåga att bygga relationer i kombination med din kommunikativa förmåga kommer att vara avgörande för din framgång.

B-körkort 

Du bör ha goda kunskaper i engelska.

Stor vikt kommer att ligga på personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt  • Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com

  • Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.

  • Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.

  • Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.

  • Provanställning kan komma tillämpas enligt kollektivavtal.

  • Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av e-legitimation.

  • Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.

  • Inom de verksamheter där arbete med barn förekommer kräver arbetsgivaren in utdrag ur belastningsregistret innan tillsättning av tjänsten.

  • Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

  • Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: