Barn- och fritidsprogrammet

 

 

Är du intresserad av att arbeta med människor? Barn- och fritidsprogrammet passar dig som är intresserad av barn, unga eller vuxna och brinner för att stödja människor i deras utveckling.

 

Barn- och fritidsprogrammet på Mimers Hus gymnasium

Programmet varvar teoretiska kunskaper med praktiskt arbete. Hos oss får du all den kompetens du behöver för att arbeta som till exempel barnskötare, elevassistent eller stödassistent.

Vi har ett nära samarbete med arbetslivet och efter dina tre år hos oss har du en färdig yrkesexamen. Programmet ger dessutom en mycket bra grund för vidare studier inom andra pedagogiska och sociala yrken så som förskollärare, lärare, socionom, väktare eller polis.

Inriktning

Vi erbjuder inriktningen Pedagogiskt och socialt arbete. Under utbildningen får du bland annat fördjupade kunskaper inom ledarskap, mänskliga rättigheter, barns utveckling, kommunikation, hälsopedagogik och sociologi. Du utvecklar din förmåga att stötta människor med funktionsvariationer. Stort fokus ligger även på barns utveckling och förutsättningar.

Barn- och fritidsprogrammet ger dig goda möjligheter att utveckla din ledarskapsförmåga, din kommunikativa förmåga och förståelse för människors olika livssituationer, förutsättningar och behov. Du har också möjlighet att välja idrottsprofil i kombination med övriga kurser.

Under din tid på Barn- och fritidsprogrammet träffar du engagerade och legitimerade lärare som hjälper dig att träna din samarbetsförmåga och din egen kompetens i att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter och undervisning, något som förbereder dig väl inför ditt kommande yrkesliv och vidare högskolestudier.

Under din tid hos oss är du ute på Arbetsplatsförlagt arbete, APL, i sammanlagt 16 veckor. Du kommer att få ta del av både pegagogisk och social verksamhet under de här veckorna. Under det tredje studieåret genomför du en stor del av ditt gymnasiearbete ute på en arbetsplats. Många av våra elever får anställning redan innan studenten genom de kontakter och täta samarbete som knyts under APL-perioderna.

Varmt välkommen till oss på Barn- och fritidsprogrammet!

  Sidan uppdaterades: