Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapliga programmet är det högskoleförberedande programmet för dig som vill ha en bred ingång till universitetet. Här finns möjligheten för dig att inrikta dig i de naturvetenskapliga ämnena biologi, kemi, fysik och matematik eller att kombinera naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga ämnen i en inriktning. Detta skapar möjligheter att läsa precis det du behöver och är intresserad av inför dina fortsatta studier efter gymnasietiden.

Programbeskrivning

Mimers hus är en stor, hemtrevlig och välkomnande skola i fantastiska lokaler. Naturvetenskapliga programmet bedriver sin undervisning till största del i de klassrum som ligger i anslutning till våra fina och välutrustade labbsalar. På naturvetenskapliga programmet jobbar vi för att stötta och handleda våra elever med målet att utveckla ett vetenskapligt tänkande utifrån olika perspektiv. Vi arbetar både praktiskt och teoretisk och kombinerar fördjupning i våra ämnen med ämnesövergripande samarbeten. Under år ett och två har vi studiepass på schemat där lärarna finns tillgängliga för handledning och stöd för eleverna.

Inriktningar

På naturvetenskapliga programmet läser alla elever under första året samma grundkurser för att sedan inför år två välja inriktning, antingen fördjupning i de naturvetenskapliga ämnena kemi, biologi, fysik och matematik eller något av de naturvetenskapliga ämnena i kombination med samhällsvetenskapliga ämnen. Valen du har möjlighet att göra är många och det finns en stor flexibilitet i vad du kan välja och vad du kan fördjupa dig i. Tillsammans med detta har du även möjligheten att samtidigt som du läser din utbildning kombinera detta med en profil inom idrott eller musik.

Framtid

Efter din gymnasietid på naturvetenskapliga programmet är du väl rustad inför vidare studier på högskola och universitet. Du kan välja att studera vidare inom naturvetenskap, teknik, samhällsvetenskap med mera. Under din tid på naturvetenskapliga programmet jobbar vi kontinuerligt med att hjälpa dig i de val du ska göra under utbildningens gång för att just du ska få med dig de kurser du behöver för att kunna söka vidare till de utbildningar som är intressanta för dig.

Varmt välkommen till oss på naturvetenskapliga programmet här på Mimers hus. Vi ser fram emot att få ha dig här hos oss under tre givande och intressanta år!


NA med estetisk profil (pdf-fil, 336 kB)

  Sidan uppdaterades: