Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är studiemotiverad och är intresserad av människan. På samhällsvetenskapsprogrammet ger vi dig som elev en mångfald av perspektiv att ta med dig i dina fortsatta studier.

Beskrivning av samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Mimers hus är en bred utbildning med många möjligheter som förbereder dig för högskolan, för en värld i ständig förändring och för att nå dina drömmar. Väljer du att läsa på Mimers hus kommer du att få följa med på studieresor, åka på läger, göra olika studiebesök, i årskurs tre får du delta i ett EU-rollspel i kursen humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering.

Våra inriktningar

Samhällsinriktningen

Samhällsinriktningen ger dig en historisk grund för att förstå din samtid. I den här inriktningen får du fördjupa dig ännu mer inom samhällsvetenskap, historia, religion och geografi.

Beteendeinriktningen

Beteendeinriktningen ger dig förståelse för samspelet mellan individ och samhälle. Denna inriktning är till för dig som vill lära dig mer om hur vi människor fungerar både enskilt och i grupp. Du fördjupar dig i kurser såsom samhällsvetenskap, psykologi, ledarskap och organisation och sociologi.

Mediainriktningen

Mediainriktningen ger dig journalistens samhällskritiska blick. Här fördjupar du dig i olika mediaämnen såsom samhällsvetenskap, mediaproduktion, medier, samhälle och kommunikation, film- och tv-produktion, foto m.m.

Framtid

Efter dina tre år på samhällsvetenskapsprogrammet blir du behörig till humanistiska och samhällsinriktade högskoleutbildningar exempelvis psykolog, polis, arkitekt, statsvetare, mäklare eller journalist.

"Vi är fortfarande bästa vänner (Sofia, Louise, Amanda, Linn, Johanna) och umgås hela tiden. Vi är numera sjuksköterska, fastighetsmäklare, logistik-koordinator, systemadministratör. Två av oss pluggar fortfarande." – Ida

 

  Sidan uppdaterades: