Aktiva seniorer bidrar med guldkant

Aktiva seniorer är en i raden av organisationer som skrivit på samhällskontraktet. Deras insatser med att sprida glädje med meningsfulla aktiviteter skänker guldkant åt hyresgästerna på våra äldreboenden.

Att aktiva seniorer har skrivit på samhällskontraktet är inget konstigt alls, det handlar om att fortsätta att göra det som gjorts länge. I deras stadgar står det att föreningen har som syfte att främja medlemmarnas kulturella och andra gemensamma intressen samt att erbjuda meningsfulla och berikande aktiviteter. Det gäller numera också för hyresgästerna på våra äldreboenden sedan föreningen gick med i samhällskontraktet.

Sång, musik och akvarellmålning. Det är bara några av aktiviteterna som föreningen förgyller dagarna med för de boende.

Göran Svensson är föreningens ordförande och har varit så i många år. – Det är så fantastiskt att se hur de gamla lever upp och känner igen låtarna. Man känner verkligen att man gör en insats.

Göran S.jpg

- Vi har sång- och musikstunder med jämna mellanrum. Ibland tar vi med oss material till akvarellmålning och ibland handlar det bara om att prata med de boende. Vi märker att de gärna pratar om gamla tider och därför har vi fått låna en massa gamla foton från föreningen gamla Kungälv. De ska vi så småningom visa på storbild, berättar Göran.

På övre bilden ses sånggruppen Humlan spela och sjunga för de boende på Ranrikegården.

  Sidan skapades: