Elevassistent till Trekungagymnasiet

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Trekungagymnasiet är en gymnasiesärskola med cirka 90 elever från drygt tio olika kommuner. Här får du arbeta tillsammans med välutbildade kollegor i team runt elever med stora behov av stöd. Vi erbjuder både individuellt och nationella program men även många individuella lösningar utifrån elevernas behov. På Trekungagymnasiet vill vi att alla elever ska lyckas utifrån sina förutsättningar, därför prioriterar vi elevhälsoarbetet. Vi satsar mycket resurser på friskvård och har stort fokus på språk och kommunikation.

Trekungagymnasiet ligger centralt i Kungälv med goda kommunikationer och granne med Mimers Hus, en gymnasieskola där även bibliotek finns. På skolan finns också en musiksal, inspelningsstudio, spelrummet Komfysen, restaurangkök, sinnesrum samt närhet till simhall. Skolan har en övergripande specialpedagog och en speciallärare som är specialist inom AKK.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent på Trekungagymnasiet jobbar du i ett arbetslag tillsammans med en pedagog och en lärarassistent. Ditt uppdrag är att stödja elever för att öka deras möjlighet till en god inlärningssituation. Detta gör du genom att följa elever i deras skolvardag för att erbjuda trygghet och socialt stöd, hjälpa dem med deras personliga omvårdnad och, i förekommande fall, ha ansvar för deras mediciner och medicinering. Du jobbar ibland riktat mot enskilda elever, men oftare med elever i grupp.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med språkstödjande kommunikation, till exempel teckenspråk eller tecken som stöd.

Vi ser gärna att du har elevassistentutbildning eller annan utbildning som bedöms som motsvarande. Du förstår och tillämpar ett lågaffektivt bemötande nära elever som har, ibland stora, stödbehov. Arbetet kräver att du är trygg, att du tycker om att arbeta i team, har en god förmåga att skapa goda relationer, är flexibel och har ett prestigelöst och lösningsfokuserat förhållningssätt.

Du har lätt för att möta människor och har mycket god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper.

Urvalsarbetet sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: