Skolsköterska till Kastellegårdsskolan F-6

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Skolan ligger i Ytterby, ca 5 km från Kungälv. På Kastellegårdsskolan har vi elever från förskoleklass till årskurs 6 och mycket engagerade och duktiga medarbetare.

Skolan har stort fokus på kvalitetsarbete, vi menar att goda och effektiva rutiner är en viktig förutsättning för en väl fungerande skola. En tydlig struktur gör det lättare att koncentrera sig på vårt huvuduppdrag - att utveckla elevernas lärande.

Arbetsuppgifter

Förutom basprogrammet ingår det i skolsköterskans uppdrag att arbeta hälsofrämjande och förebyggande samt att stödja elevernas utveckling för att nå målen i skolan. Du kommer att planera och genomföra basprogrammet med hälsosamtal och vaccinationer för eleverna på skolan samt att utföra enklare sjukvårdsinsatser. Du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande medicinsk elevhälsa. Du har en vilja att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag tillsammans med elevhälsan, pedagoger och övriga kollegor i Kungälvs kommuns medicinska elevhälsa.

På vår skola arbetar vi utifrån att rektor, lärare och elevhälsan har ett gemensamt uppdrag att utveckla elevernas lärande och utveckling mot målen. Skolan arbetar med EHM som är ett forum där rektor, pedagoger och elevhälsans professioner arbeta tvärprofessionellt. Vi får möjlighet att reflektera och analysera tillsammans för att öka förståelsen kring det som fungerar eller kring olika dilemman som kan uppstå på individ -, grupp – och organisationsnivå. Detta ökar vår möjlighet till samsyn och samverkan för att ge eleverna bra förutsättningar att lära och utvecklas mot målen.

Du arbetar tillsammans med skolans elevhälsa och personal på skolan samt har ett genuint intresse för skolans elever, att arbeta tvärprofessionellt och stödja eleverna att nå målen i skolan. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter inom och utanför kommunen. Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Uppdraget innebär även dokumentation i PMO, elevhälsans digitala verktyg.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med adekvat vidareutbildning till skolsköterska, distriktsköterska eller barnsjuksköterska. 

Vi vill att du har god samarbetsförmåga och att du är en person som i alla situationer ser till Barnets bästa. Vi söker dig som har social säkerhet, är lyhörd, målinriktad, trygg och ansvarstagande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: