Förskolan Boken i Kode vinner Barnens Fågelvecka

Förskolan Boken i Kode har tagit hem segern i tävlingen Barnens Fågelvecka som anordnas av intresseorganisationen Naturlänken. Genom förskolans engagerande arbete med fåglar och natur har pedagoger och barn fått möjligheten att utforska natur och fågelarterna omkring dem

Under vintern och våren har Förskolan Boken haft ett fågeltema, där barnen med hjälp av kikare och en app för fågelläten utforskat lokala lekplatser, skogar och förskolans egen gård i jakt på lokala fågelarter. Tillsammans med sina pedagoger har barnen lärt sig att känna igen och namnge olika fågelarter som bofink, skata och blåmes.

Fågeltemat började med att man tillsammans med barnen pratat om att fåglar har svårare att hinta mat på vintern. Denna nyfikna diskussion ledde till att pedagoger och barn skapade egen fågelmat för att sedan spana efter sina fjädrade vänner från avdelningens fönster. Barnen har också fått skapa fågelkonstverk och arrangerat en egen utställning för sina föräldrar där de har fått visa sina kunskaper och vad de har lärt sig.

Vinnare i barnens fågelvecka

Förskolan Boken valde att delta i tävlingen Barnens Fågelvecka där uppdraget var att bege sig ut i naturen med ett protokoll och bocka av de fågelarter de kunde hitta. Utflykten blev en händelserik dag fylld med upptäckter och lärdomar. Redan vid förskolans grindar greps barnen av spänning när de hörde fågelsång och det första krysset kunde göras i observationsprotokollet.

Läs mer om barnens fågelvecka

  Sidan skapades: