Dans, tal och glada barn när Fridhems nya förskola invigdes

Fridhems förskola har funnits vid Ängegärde i Kungälv sedan 1975. Men behovet av nya lokaler växte och nu står förskolans helt nybyggda huvudbyggnad färdig. Med glada rop och skrattkittlande dans invigdes förskolan under tisdagen.

Ute på gården vid Fridhems förskola samlades barn och vuxna i den friska oktoberluften under tisdagen för att officiellt inviga förskolans nya huvudbyggnad. Bandet klipptes under högtidliga former av Miguel Odhner (S), kommunstyrelsens ordförande och Anna Vedin (M), ordförande i utskottet för bildning och lärande. Förskolan invigdes också med dans som bjöd in både barn och vuxen för att sen avslutas med glass och fruktdricka till barnen.

Fridhems förskola har nu fyra hemvister som tillsammans har plats för 144 barn. På varje hemvist finns två barngrupper; en för yngre och en för äldre barn. Inne på förskolan möts barnen av nya ljusa lokaler som lockar till lek och utbildning i en rolig, trygg och lärorik miljö.

Helen Karlsson Eliasson är rektor på Fridhems förskola och gläds över att barnen och personalen fått helt nya lokaler.

- Både personalen och barnen har följt bygget under projektets gång och det har varit både roligt och spännande att flytta in i våra nya hemvister. Men vi är så glada att äntligen kunna hälsa barn, vårdnadshavare och personal välkomna till vår nya fina förskola.

Fridhems förskola ligger på Tvetgatan 10 i Kungälv.

  Sidan skapades: