Fontinskolan i Kungälv firar 75 år med festligt firande

Fontinskolan i Kungälv firade sitt 75-årsjubileum med en glädjefylld fest där personal, elever och vårdnadshavare samlades. Rektor Helga Ahlstedt invigde firandet på skolgården med ett fyrfaldigt leve.

I strålande solsken ordnade personalen och vårdnadshavare på Fontinskolan i Kungälv en härlig fest för skolans elever för att fira sina 75 år. Under firandet ordnade föräldrar och personal en festlig tårtbuffé, grillad korv och uppfriskande dryck till alla barn och elever.

Rektor Helga Ahlstedt invigde firandet på skolgården med ett högljutt fyrfaldigt leve för Fontinskolan från alla på plats.

Skolgården fylldes med många roliga aktiviteter där barnen bland annat kunde testa sina balansfärdigheter på styltor och kön till ansiktsmålningen ringlade sig lång. Firandet fortsatte i skolans idrottshall där elever bjöd på minikonserter.

Jubileumsfirandet blev en dag fylld av glädje och gemenskap och minnen från både det förflutna och förhoppningar om framtiden. I skolans fönster berättade eleverna med bild och text hur de tror att Fontinskolan kommer att se ut om ytterligare 75 år, läsåret 2097-2098.

Några elever från klass 5A tror att Fontinskolan om 75 år är "vit och byggd i kakel och har fem våningar." En annan elev beskriver sin framtidsvision som att "Barnen har rast tre gånger per dag. Det finns en jättestor fotbollsplan och gratis elscootrar. Man får också ha mobiler".

Under firandet fick Fontinskolan besök av några före detta elever som själva gick på skolan när den öppnade för 75 år sedan. Dessa äldre besökare kunde berätta historier om hur det var att gå i skolan förr i tiden och delade med sig av sina minnen till dagens elever.

På bild: Anna Holtz, lärare och Helga Ahlstedt, rektor på Fontinskolan

  Sidan skapades: